Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Surówka z pora to doskonały i zdrowy dodatek do obiadu. Wspaniale komponuje się, na przykład, z mięsem mielonym albo faszerowaną piersią z kurczaka. Z dodatkiem jabłka, stanowi absolutny klasyk wśród domowych surówek.

Składniki

1 duży por
2 jabłka
Sól i pieprz
150 ml jogurtu (np. greckiego)
3 łyżki majonezu

Opis wykonania

Pora sparz wrzątkiem, następnie obierz  i oczyść. Pokrój w bardzo drobną kosteczkę albo paski (im drobniej tym lepiej).

Jabłka obierz i zetrzyj na tarce. Połącz z pokrojonym porem.

Porada

Surówka z pora pasuje również w połączeniu z jajkami albo kapustą białą. Możliwości mieszania składników jest bardzo wiele, zależą one od inwencji twórczej kucharza.



Bosh Logo
Bosh

Dopraw do smaku, dodaj jogurt połączony z majonezem. Całość wstaw do lodówki na minimum godzinę.


Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Natalia Kowalska
Będąc dzieckiem nienawidziłam, teraz kocham.
Sylwucha
Bardzo fajny dodatek do obiadu z kotletami rybnymi.