


Pyszne i pięknie pachnące pierniczki, idealne na święta.
Pierniczki doskonale sprawdzą się jako mały upominek zarówno dla rodziny, jak i dla przyjaciół. Robione własnoręcznie i z miłością na pewno ucieszą każdego.
Margarynę rozpuść w rondelku na małym ogniu. Sypkie składniki wymieszaj razem w dużej misce. Lekko przestudzoną margarynę wymieszaj z miodem. Do sypkich produktów dodaj jajka i zacznij wyrabiać ciasto. Stopniowo dodawaj margarynę z miodem. Gotowe ciasto powinno mieć jednolitą konsystencję. Rozwałkuj na grubość ok. 5 mm, wycinaj ciasteczka, a następnie piecz w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 8-10 minut.
Po upieczeniu trzymaj pierniczku w metalowej puszce. Dzięki temu szybciej zmiękną.
Pierniczki łatwiej dekoruje się gdy lekko zmiękną, ponieważ po upieczeniu są bardzo kruche.