Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Świąteczne przepisy: keks orzechowy

Opis wykonania

Ciasto idealne na święta nawet dla osób na diecie.

Ciasto robi się bardzo szybko i nawet najbardziej zabiegane osoby znajdą chwilę, by je upiec.

Opis wykonania:

  1. Zaparz kawę i odstaw do przestudzenia.
  2. Orzechy i czekoladę posiekaj w grubą kostkę.
  3. Żółtka utrzyj z cukrem. Następnie dodaj olej, białka i przestudzoną kawę. Połącz mąkę z proszkiem i solą  Cały czas miksując dodawaj po łyżce do masy. Gdy całość będzie jednolita dodaj czekoladę i orzechy i wymieszaj ręcznie.
  4. Piecz w 180°C przez około 45 minut lub do „suchego patyczka”.

TIP

  • Czekoladę i orzechy możesz obtoczyć w łyżce mąki. Zapobiegnie to ich opadaniu podczas pieczenia.
  • Do kawy można dodać ulubiony likier lub rum.
  • Jeśli masz więcej czasu ubij białka na pianę. Ciasto będzie bardziej puszyste.

TIP TECHNICZNY

  • Dokładnie wyrobione ciasto to podstawa udanego wypieku! Inteligetny czujnik ciasta i planetarny ruch mieszadeł 3D OptiMUM to gwarancja doskonałego połączenia wszystkich składników.

Bosch do kuchni