


Pyszna szarlotka z budyniem i dużą ilością jabłek. Kruche ciasto, wilgotne jabłka i delikatna masa budyniowa to połączenie, które zachwyci każdego smakosza.
Do misy robota przełóż: mąkę przesianą przez sito, cukier puder, masło pokrojone w mniejsze kawałki. Miksuj na wolnych obrotach robota kuchennego, po chwili dodaj żółtka.
Podziel ciasto na dwie części – ¾ i ¼.
Większą częścią ciasta wyłóż spód blachy, z mniejszej uformuj w kulę i włóż do lodówki.
Jabłka zetrzyj na tarce, dodaj cynamon, cukier i sok z cytryny. Odstaw na chwilę.
Białka jaj ubij na sztywną pianę, dodaj cukier puder i mieszając po łyżce budyniu oraz olej. Mieszaj do połączenia składników.
Na blachę wyłożoną ciastem wyłóż jabłka, na jabłka piankę budyniową, a na wierzch zetrzyj na tarce ciasto z lodówki. Piecz szarlotkę w piekarniku używając funkcji 4D w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.