Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Szarlotka z palonym masłem

Opis wykonania

Palone masło, pełne aromatycznych, orzechowych nut dodane do szarlotki wyniesie ją na kolejny poziom słodkiego mistrzostwa.

Szarlotka z palonym masłem - krok 1

Palone masło:

Masło przełóż do rondelka, podgrzewaj je na średnim ogniu. Po chwili, kiedy masło zacznie się pienić, kilka razy przemieszaj, aby całość miała jednakową temperaturę. Kiedy masło zacznie pachnieć orzechami, a na dnie rondelka zauważysz osad, będzie to znak, że palone masło jest gotowe.

Szarlotka z palonym masłem - krok 2

Obrane jabłka zetrzyj na dużych oczkach tarki. Dodaj cynamon i wymieszaj.

Do misy robota kuchennego przełóż mąkę, żółtka, cukier puder i palone masło. Wyrabiaj do momentu powstania gładkiego ciasta. Formę do pieczenia wysmaruj masłem lub rozłóż papier do pieczenia. Dół formy wyklej połową ciasta, wyłóż jabłka, pozostałe ciasto krusz na jabłkach, pokrywając je całkowicie.

Szarlotka z palonym masłem - krok 3

Szarlotkę piecz w piekarniku wykorzystując funkcję Perfect Bake.

Piekarnik bez tej funkcji: 180°C termoobieg 35–40 minut.

Bosch do kuchni