Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Szybkie śniadanie które ładnie wygląda i jest dodatkowo zdrowe.

Składniki

1 szt. Jajko
10 g Masło klarowane
4 szt. Szparagi zielone

Opis wykonania

Szparagi obieramy i obcinamy końcówki dlatego że są łykowate. Obrane szparagi dajemy na patelnię i zalewamy wodą gotujemy 2-4minuty w zależności od grubości. Do gotującej wody wrzucamy rozbite jajko i gotujemy 2 minuty. Szparagi odcedzamy a na patelnię dodajemy masło i podsmażamy kilka minut. Po tym czasie jajko i szparagi są gotowe. Wszystko wykładamy na talerz i gotowe.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Anna U.
Mmm, czekam na sezon na szparagi!
MiszelPiszel
Czasem podmieniam jajko w koszulce na jajko sadzone. Ważne, aby żółtko było płynne - to gwarantuje odpowiedni smak tej potrawy.