Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Szparagi z wędzonym łososiem i serem

Opis wykonania

Danie to jest ekspresowe, wystarczy 10 min i już jest gotowe. Składniki kolorami kontrastują i wspólnie bardzo dobrze smakują.

Szparagi myjemy, odrywamy stwardniałe końcówki i kroimy w cienkie paski za pomocą obieraczki do warzyw (główki pozostawiamy w całości). Na patelni rozgrzewamy olej z szczyptą cukru i soli. Dodajemy w jednej linii szparagi i podgrzewamy 2-3 min, mają być al dente. Na koniec dodajemy musztardę, delikatnie mieszamy i doprawiamy pieprzem. Łososia oddzielamy od skóry i dzielimy na mniejsze kawałki, posypujemy świeżymi igiełkami tymianku. Ser kroimy w drobną kostkę. Szparagi podajemy z łososiem, serem i dodajemy kiełki. Składniki kolorami kontrastują i wspólnie bardzo dobrze smakują. Soli tylko szczypty używamy bo przecież musztardę słoną mamy, a i serek jest dobrze doprawiony, słony i z ziołami połączony.

Bosch do kuchni