Szparagi z wędzonym łososiem i serem

2 porcje
10 min
Łatwe
Składniki
Szparagi z wędzonym łososiem i serem
Szparagi z wędzonym łososiem i serem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Szparagi myjemy, odrywamy stwardniałe końcówki i kroimy w cienkie paski za pomocą obieraczki do warzyw (główki pozostawiamy w całości).
Na patelni rozgrzewamy olej z szczyptą cukru i soli. Szparagi podgrzewamy 2-3 min na patelni, mają być al dente. Na koniec dodajemy musztardę, delikatnie mieszamy i doprawiamy pieprzem.
Łososia oddzielamy od skóry i dzielimy na mniejsze kawałki, posypujemy świeżym tymiankiem. Ser kroimy w drobną kostkę. Szparagi podajemy z łososiem, serem i dodajemy kiełki.
Komentarze