Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Szparagi z wędzonym łososiem i serem

Szparagi z wędzonym łososiem i serem
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Danie to jest ekspresowe, wystarczy 10 min i już jest gotowe. Składniki kolorami kontrastują i wspólnie bardzo dobrze smakują.

Składniki

100 g serka białego miękkiego solankowego z ziołami
2 garść zielonych szparagów,
3 łyżka oleju rzepakowego,
200 g wędzonego filetu z łososia norweskiego,
2 łyżeczka musztardy sarepskiej,
świeży tymianek,
kiełki: słonecznika, buraka,
sól do smaku,
1 szczypta cukru,
pieprz czarny świeżo mielony do smaku..

Opis wykonania

Szparagi myjemy, odrywamy stwardniałe końcówki i kroimy w cienkie paski za pomocą obieraczki do warzyw (główki pozostawiamy w całości).

Na patelni rozgrzewamy olej z szczyptą cukru i soli. Szparagi  podgrzewamy 2-3 min na patelni, mają być al dente. Na koniec dodajemy musztardę, delikatnie mieszamy i doprawiamy pieprzem.

Łososia oddzielamy od skóry i dzielimy na mniejsze kawałki, posypujemy świeżym tymiankiem. Ser kroimy w drobną kostkę. Szparagi podajemy z łososiem, serem i dodajemy kiełki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych