Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

tacos warzywne z sałatką zieloną i pastą z soczewicy

Opis wykonania

pyszny lunch do pracy dla wegetarian i nie tylko

z tortilli wyciąć kółka o śr 10 cm i podprażyć na suchej patelni, nadając im formę kieszonki, do której włożymy zielone warzywa. Ugotowaną zielona soczewicę włożyć do miski dodać zeszklona na oliwie szalotkę i czosnek pieczony z oliwy, doprawić sola i pieprzem i zblendować na pastę. Jeśli będzie za sucha dodać oliwy z marynaty pieczonego czosnku. pastę włożyć do kieszonek z tortilli. Czas na zieloną sałatkę: cukinię i ogórek bez nasion pokroić w cienkie zapałki, dodać posiekana kolendrę, zalać sosem przygotowanym z oliwy, soku i skórki z limonki, pieprzu i soli. Wymieszać pozostawić na 10 min aby się zmacerowała. Porcję sałatki wykładać na tortille tuz przed zjedzeniem i posypać czarnym sezamem. To propozycja lekkiego i odświeżającego lunchu do pracy

Bosch do kuchni