


Nawet mały brzdąc potrafi wykonać ten przepis. Tytułowe tagiatelle nie jest musem, do tego sosu nadaje się każdy makaron. Wyjątkowo, smacznie i zdrowo
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Masło rozpuszczamy w garnku, wrzucamy cebulę i chwilę smażymy, aby się lekko zeszkliła. Pózniej dodajemy rozgnieciony czosnek. Cukinie myjemy i kroimy w kosteczkę. Wrzucamy do cebuli i czosnku. Dusimy około 10min. Od czasu do czasu mieszamy. Cukinia ma mieć chrupką skórkę, ale równocześnie musi być lekko rozgotowana pozostała część warzywa. W między czasie gotujemy makaron. Po upływie 10min, do szklanki śmietany dodajemy łyżkę gorącego sosu, by zahartować śmietanę, nie chcemy aby całość się zważyła. Chwilę gotujemy, dodajemy przyprawy według uznania. Polecam wymieszać makaron z sosem.