Tagiatelle z cukinią
4 porcje
45 min
Łatwe
Składniki
Tagiatelle z cukinią
Tagiatelle z cukinią
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Masło rozpuszczamy w garnku, wrzucamy cebulę i chwilę smażymy, aby się lekko zeszkliła. Pózniej dodajemy rozgnieciony czosnek. Cukinie myjemy i kroimy w kosteczkę. Wrzucamy do cebuli i czosnku. Dusimy około 10min. Od czasu do czasu mieszamy. Cukinia ma mieć chrupką skórkę, ale równocześnie musi być lekko rozgotowana pozostała część warzywa. W między czasie gotujemy makaron. Po upływie 10min, do szklanki śmietany dodajemy łyżkę gorącego sosu, by zahartować śmietanę, nie chcemy aby całość się zważyła. Chwilę gotujemy, dodajemy przyprawy według uznania. Polecam wymieszać makaron z sosem.
Komentarze