Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Nawet mały brzdąc potrafi wykonać ten przepis. Tytułowe tagiatelle nie jest musem, do tego sosu nadaje się każdy makaron. Wyjątkowo, smacznie i zdrowo

Składniki

1 łyżka Masło
1 szt. Cebula
3 szt. Cukinia
1 szklanka Śmietana 18%
Pare szczypta Sól
Pare szczypta Pieprz
1 ząbek szt. Czosnek

Opis wykonania

Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Masło rozpuszczamy w garnku, wrzucamy cebulę i chwilę smażymy, aby się lekko zeszkliła. Pózniej dodajemy rozgnieciony czosnek. Cukinie myjemy i kroimy w kosteczkę. Wrzucamy do cebuli i czosnku. Dusimy około 10min. Od czasu do czasu mieszamy. Cukinia ma mieć chrupką skórkę, ale równocześnie musi być lekko rozgotowana pozostała część warzywa. W między czasie gotujemy makaron. Po upływie 10min, do szklanki śmietany dodajemy łyżkę gorącego sosu, by zahartować śmietanę, nie chcemy aby całość się zważyła. Chwilę gotujemy, dodajemy przyprawy według uznania. Polecam wymieszać makaron z sosem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych