Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Tamaryndowe krewertki z grzybami leśnymi

Opis wykonania

Uwielbiam grzyby i krewetki więc stworzyłam wariację, która stanowi istny kalejdoskop doznań smakowych i zapachowych :)

Sos – zmieszać wodę, cukier i pastę tamaryndową. Na rozgrzanym oleju podsmażyć czosnek, chili, imbir i trawę cytrynową. Grzyby obrać, pokroić w kostkę i zblanszować. Dodać paprykę, a następnie oczyszczone krewetki. Smażyć do zrumienia. Dodać sos i smażyć ok. 2 minut. Sos zagęszczamy skrobią kukurydzianą, którą dodajemy na końcu. Całość należy podawać na ugotowanym ryżowym makaronie i przybrać kolendrą. Dla chętnych do osobnej miseczki nakładamy sambal. Niebo w gębie, choć może piekielnie palić :) Idealne do pracy, na pobudzenie szarych komórek.