Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zdecydowanie fit, bo bez cukru, maki i tluszczow :) Mozna zejść od razu całą na obiad :)

Składniki

1 szklanka Płatki jaglane
1/2 szklanka Mączka ze słonecznika
1 łyżka Miód
1 łyżka Dżem śliwkowy (lub inny dowolny)
2 szt. Buraki
5 łyżka Dżem żurawinowy

Opis wykonania

Namoczone przez chwilę we wrzątku płatki jaglane łączymy z mączka ze słonecznika (blendujemy ok. 1/2 szklanki slonecznika) oraz z miodem i dowolnym ciemnym dżemem. Wygniatamy spod blachy na tartę, odstawiamy do zamrazarki. Podgotowane (lub upieczone) buraki blandujemy z dżemem żurawinowym i bananem. Gotową masę nakładamy na zmrozony spod tarty. Wstawiamy wszystko na 15 min. do zamrażalnika. Po wyjęciu dekorujemy. Podana propozycja zawiera zmrożone owoce (wiśnie i porzeczki), ekspandowana komose ryżowa, żurawinę i słonecznik.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych