Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Prosty przepis na wspaniałe danie. Za sprawą dyni risotto robi się tak kremowe, że aż rozpływa się w ustach.

Składniki

1/2 szklanka ryż do risotto
1 1/2 szklanka bulion drobiowy
250 g dynia
1/2 szt. cebula
1 1/2 łyżka masło
szczypta szczypta pieprz

Opis wykonania

Na patelni rozpuść masło, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i smaż na małym ogniu do momentu zeszklenia. Dodaj ryż oraz pokrojoną dynie i smaż przez 2-3 min. Następnie wlewaj stopniowo (łyżka po łyżce) bulion drobiowy, mieszając do momentu całkowitego wchłonięcia. Ryż powinien być miękki, ale nie rozgotowany. Na koniec dodaj świeżo mielony pieprz.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych