Maślane risotto z dynią
4 porcje
Średnie
Prosty przepis na wspaniałe danie. Za sprawą dyni risotto robi się tak kremowe, że aż rozpływa się w ustach.
Składniki
1/2 szklanka ryż do risotto
1 1/2 szklanka bulion drobiowy
250 g dynia
1/2 szt. cebula
1 1/2 łyżka masło
szczypta szczypta pieprz
Maślane risotto z dynią
Maślane risotto z dynią
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Na patelni rozpuść masło, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i smaż na małym ogniu do momentu zeszklenia. Dodaj ryż oraz pokrojoną dynie i smaż przez 2-3 min. Następnie wlewaj stopniowo (łyżka po łyżce) bulion drobiowy, mieszając do momentu całkowitego wchłonięcia. Ryż powinien być miękki, ale nie rozgotowany. Na koniec dodaj świeżo mielony pieprz.
Komentarze