Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Spód z mąki arachidowej z dodatkiem mąki owsianej i wanilii. Wierzch- ugotowana kasza jaglana zblendowana na krem z serkiem ricotta. Posypane orzechem

Składniki

100 g Mąka arachidowa
50 g Mąka owsiana
3 łyżka Erytrol
Pół łyżeczka Proszek do pieczenia
6 łyżka Mleko
100 g Kasza jaglana
250 g Serek ricotta
Pół łyżeczka Wanilia
1 garść Mieszanka orzechów
1 łyżka Miód

Opis wykonania

Wszystkie składniki na spód mieszamy i zagniatamy ciasto. Jeśli jest za suche dodajcie jeszcze troszkę mleka. Gdy masa będzie już zwarta wkładamy je na 15 minut do lodówki. Po tym czasie wylepiamy nim blaszkę do tarty i nakłuwamy widelcem- pieczemy ok. 20 minut w 180°C. W tym czasie ugotowaną kaszę jaglaną blendujemy z serkiem ricotta na gładki krem, dodajemy wanilię. Masę jaglaną wykładamy na wystudzony spód, posypujemy orzechami i polewamy opcjonalnie miodem. Można jeść od razu, ale tartę kroi się najlepiej, gdy stężeje po ok 2 godzinach w lodówce. Najlepiej tartę zrobić wieczorem, zajadać się rano. Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych