Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Spód z mąki arachidowej z dodatkiem mąki owsianej i wanilii. Wierzch- ugotowana kasza jaglana zblendowana na krem z serkiem ricotta. Posypane orzechem

Składniki

100 g Mąka arachidowa
50 g Mąka owsiana
3 łyżka Erytrol
Pół łyżeczka Proszek do pieczenia
6 łyżka Mleko
100 g Kasza jaglana
250 g Serek ricotta
Pół łyżeczka Wanilia
1 garść Mieszanka orzechów
1 łyżka Miód

Opis wykonania

Wszystkie składniki na spód mieszamy i zagniatamy ciasto. Jeśli jest za suche dodajcie jeszcze troszkę mleka. Gdy masa będzie już zwarta wkładamy je na 15 minut do lodówki. Po tym czasie wylepiamy nim blaszkę do tarty i nakłuwamy widelcem- pieczemy ok. 20 minut w 180°C. W tym czasie ugotowaną kaszę jaglaną blendujemy z serkiem ricotta na gładki krem, dodajemy wanilię. Masę jaglaną wykładamy na wystudzony spód, posypujemy orzechami i polewamy opcjonalnie miodem. Można jeść od razu, ale tartę kroi się najlepiej, gdy stężeje po ok 2 godzinach w lodówce. Najlepiej tartę zrobić wieczorem, zajadać się rano. Smacznego!


Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Anna U.
Dodałam część mąki kokosowej, co dało ciekawy posmak. Fajny przepis, ale dość czasochłonny.
Radosław
Wyszło super, polecam
Radosław
Mój ulubiony deser

Powiązane przepisy