Tarta 'prawie nic niby nic'
4 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Tarta 'prawie nic niby nic'
Tarta 'prawie nic niby nic'
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wszystkie składniki na spód mieszamy i zagniatamy ciasto. Jeśli jest za suche dodajcie jeszcze troszkę mleka. Gdy masa będzie już zwarta wkładamy je na 15 minut do lodówki. Po tym czasie wylepiamy nim blaszkę do tarty i nakłuwamy widelcem- pieczemy ok. 20 minut w 180°C. W tym czasie ugotowaną kaszę jaglaną blendujemy z serkiem ricotta na gładki krem, dodajemy wanilię. Masę jaglaną wykładamy na wystudzony spód, posypujemy orzechami i polewamy opcjonalnie miodem. Można jeść od razu, ale tartę kroi się najlepiej, gdy stężeje po ok 2 godzinach w lodówce. Najlepiej tartę zrobić wieczorem, zajadać się rano. Smacznego!
Komentarze