Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Tarta 'prawie nic niby nic'

Opis wykonania

Spód z mąki arachidowej z dodatkiem mąki owsianej i wanilii. Wierzch- ugotowana kasza jaglana zblendowana na krem z serkiem ricotta. Posypane orzechem

Wszystkie składniki na spód mieszamy i zagniatamy ciasto. Jeśli jest za suche dodajcie jeszcze troszkę mleka. Gdy masa będzie już zwarta wkładamy je na 15 minut do lodówki. Po tym czasie wylepiamy nim blaszkę do tarty i nakłuwamy widelcem- pieczemy ok. 20 minut w 180°C. W tym czasie ugotowaną kaszę jaglaną blendujemy z serkiem ricotta na gładki krem, dodajemy wanilię. Masę jaglaną wykładamy na wystudzony spód, posypujemy orzechami i polewamy opcjonalnie miodem. Można jeść od razu, ale tartę kroi się najlepiej, gdy stężeje po ok 2 godzinach w lodówce. Najlepiej tartę zrobić wieczorem, zajadać się rano. Smacznego!

Bosch do kuchni