Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Tarta z mozarellą i cukinią

Tarta z mozarellą i cukinią
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Tarty na słono można zjeść na drugie śniadanie, a nawet na obiad. Doskonale sprawdzą się także jako przekąska na imprezy i przyjęcia.

Składniki

1 szt. opakowanie ciasta francuskiego
1 łyżka musztarda
1 szt. mała cukinia zielona
1 szt. mała cukinia żółta
3 szt. małe marchewki
2 szt. mozzarella
3 szt. jajka
1 szklanka śmietanka słodka
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz

Opis wykonania

Ciasto francuskie wyłożyć do formy na tartę,posmarować musztardą.Ułożyć pokrojoną w plastry mozzarellę.Cukinię umyć, marchewki obrać.Obieraczką do warzyw kroić wzdłuż cukini i marchewki cienkie podłużne plastry.Zwijać w ruloniki i układać na plastrach mozzarelli.Jajka roztrzepać ze śmietanką i polać na tartę.Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni około 35 minut.Smacznego.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych