Tarta z mozarellą i cukinią
4 porcje
60 min
Średnie
Tarty na słono można zjeść na drugie śniadanie, a nawet na obiad. Doskonale sprawdzą się także jako przekąska na imprezy i przyjęcia.
Składniki
1 szt. opakowanie ciasta francuskiego
1 łyżka musztarda
1 szt. mała cukinia zielona
1 szt. mała cukinia żółta
3 szt. małe marchewki
2 szt. mozzarella
3 szt. jajka
1 szklanka śmietanka słodka
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
Tarta z mozarellą i cukinią
Tarta z mozarellą i cukinią
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ciasto francuskie wyłożyć do formy na tartę,posmarować musztardą.Ułożyć pokrojoną w plastry mozzarellę.Cukinię umyć, marchewki obrać.Obieraczką do warzyw kroić wzdłuż cukini i marchewki cienkie podłużne plastry.Zwijać w ruloniki i układać na plastrach mozzarelli.Jajka roztrzepać ze śmietanką i polać na tartę.Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni około 35 minut.Smacznego.
Komentarze