Tarta z ricottą
9 porcje
45 min
Łatwe
Składniki
Tarta z ricottą
Tarta z ricottą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie blendujemy na gładką masę. Olej kokosowy rozpuszczamy. Amarantus, olej i daktyle łączymy do uzyskania kleistej masy. Wyklejamy formę do tarty i chłodzimy około 30 minut. Ricottę ubijamy mikserem, aż uzyskamy konsystencję bitej śmietany. Dodajemy ksylitol, sok wyciśnięty z 3/4 cytryny, aromat waniliowy i dalej miksujemy. Dodajemy ekspandowane ziarna orkiszu. Tak wymieszaną masę wykładamy na nasz spód. Awokado obieramy i blendujemy z karobem, sokiem wyciśniętym z 1/4 cytryny. Masę czekoladową wykładamy na ciasto. Wierzch tarty posypujemy ekspandowanymi jagłami. Smacznego!
Komentarze