Tatar z pstrąga na szybko
4 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Przepis na prostą, sycącą a przede wszystkim zdrową przekąskę!
Składniki
1 szt. filet z pstrąga
2 szt. czerwona cebula
2 szt. ogórki kiszone
2 szt. żółtko
1 szczypta pieprz
1 szczypta sól
1 szt. cytryna
kilka łyżek oliwy
Tatar z pstrąga według Rafała Brzozowskiego
Tatar z pstrąga według Rafała Brzozowskiego
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
- Pstrąga obierz ze skóry, wyfiletuj i zmiel w blenderze ręcznym.
- Cebulę i ogórki obierz i zblenduj podobnie jak pstrąga .
- Ułóż tatara na dwóch talerzach, uformuj małe zagłębienia i wlej w to miejsce żółtka.
- Tatara posyp poszatkowaną cebulą i ogórkiem, wyciśnij sok z cytryny i polej odrobiną oliwy z oliwek.
- Dopraw solą i pieprzem.
I gotowe.
Komentarze