Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Przepis na prostą, sycącą a przede wszystkim zdrową przekąskę!

Składniki

1 szt. filet z pstrąga
2 szt. czerwona cebula
2 szt. ogórki kiszone
2 szt. żółtko
1 szczypta pieprz
1 szczypta sól
1 szt. cytryna
kilka łyżek oliwy

Opis wykonania

  1. Pstrąga obierz ze skóry, wyfiletuj i zmiel w blenderze ręcznym.
  2. Cebulę i ogórki obierz i zblenduj podobnie jak pstrąga .
  3. Ułóż tatara na dwóch talerzach, uformuj małe zagłębienia i wlej w to miejsce żółtka.
  4. Tatara posyp poszatkowaną cebulą i ogórkiem, wyciśnij sok z cytryny i polej odrobiną oliwy z oliwek.
  5. Dopraw solą i pieprzem.

I gotowe.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
fiziowaaa
Jako fanka tatara w każdej postaci polecam spróbować też z pstrąga :D