Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Tatar z tuńczyka

Opis wykonania

Gratka dla miłośników tatarów. Naprawdę szybki w przygotowaniu oraz bardzo efektowny. Jeśli lubicie tuńczyka, warto przygotować tatar z tuńczyka z awokado!

baner reklamowy maszynki do mielenia
Tatar z tuńczyka - krok 1

Tuńczyka posiekaj w grubą kostkę, przełóż do miski, dodaj 1 łyżkę posiekanej kolendry, odrobinę posiekanej papryczki chilli, łyżkę oliwy z oliwek oraz trochę soli. Całość dobrze wymieszaj.

Tatar z tuńczyka - krok 2

Awokado drobno posiekaj, dodaj sok z cytryny, kolendrę, oliwę oraz sól do smaku. Dobrze wymieszaj.

Na talerzu umieść obręcz, połowę awokado ułóż jako pierwszą warstwę, jako kolejną tuńczyka. Zdejmij obręcz.

Tatar z tuńczyka - krok 3

Całość delikatnie polej oliwą z oliwek. 

Opcjonalnie udekoruj listkami kolendry, by tatar smakował jeszcze lepiej.