Tatar z tuńczyka
2 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Gratka dla miłośników tatarów. Naprawdę szybki w przygotowaniu oraz bardzo efektowny. Jeśli lubicie tuńczyka, warto przygotować tatar z tuńczyka z awokado!
Składniki
30 dkg surowego tuńczyka
1 awokado
1 mała papryczka chilli
2 łyżki posiekanej kolendry
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
sól do smaku
obręcz do układania dań
Tatar z tuńczyka
Tatar z tuńczyka
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Tuńczyka posiekaj w grubą kostkę, przełóż do miski, dodaj 1 łyżkę posiekanej kolendry, odrobinę posiekanej papryczki chilli, łyżkę oliwy z oliwek oraz trochę soli. Całość dobrze wymieszaj.
Awokado drobno posiekaj, dodaj sok z cytryny, kolendrę, oliwę oraz sól do smaku. Dobrze wymieszaj.
Na talerzu umieść obręcz, połowę awokado ułóż jako pierwszą warstwę, jako kolejną tuńczyka. Zdejmij obręcz.
Całość delikatnie polej oliwą z oliwek.
Opcjonalnie udekoruj listkami kolendry, by tatar smakował jeszcze lepiej.
Komentarze