Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Tatar z tuńczyka

Tatar z tuńczyka
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Gratka dla miłośników tatarów. Naprawdę szybki w przygotowaniu oraz bardzo efektowny. Jeśli lubicie tuńczyka, warto przygotować tatar z tuńczyka z awokado!

Składniki

30 dkg surowego tuńczyka
1 awokado
1 mała papryczka chilli
2 łyżki posiekanej kolendry
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
sól do smaku
obręcz do układania dań

Opis wykonania

1

Tuńczyka posiekaj w grubą kostkę, przełóż do miski, dodaj 1 łyżkę posiekanej kolendry, odrobinę posiekanej papryczki chilli, łyżkę oliwy z oliwek oraz trochę soli. Całość dobrze wymieszaj.

2

Awokado drobno posiekaj, dodaj sok z cytryny, kolendrę, oliwę oraz sól do smaku. Dobrze wymieszaj.

Na talerzu umieść obręcz, połowę awokado ułóż jako pierwszą warstwę, jako kolejną tuńczyka. Zdejmij obręcz.

3

Całość delikatnie polej oliwą z oliwek. 

Opcjonalnie udekoruj listkami kolendry, by tatar smakował jeszcze lepiej.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Pafwvcio
Zrobiłem z kurczaka i keczupu, też dobre!