Tiramisu bez jajek

8 porcji
20 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Tiramisu bez jajek
Tiramisu bez jajek
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Śmietankę 36% zmieszaną z mascarpone zacznij ubijać blenderem z różgą, dodaj cukier wanilinowy i cukier puder oraz Amaretto. Ubijaj do momentu powstania sztywnej masy. Biszkopty namacza w zimnej kawie i ułóż pierwszą warstwę pokrywającą dół formy o wymiarach 20 cm x 20 cm.

Na warstwę biszkoptów ułóż warstwę masy ze śmietanki i mascarpone. Po raz kolejny ułóż warstwę biszkoptów, a następnie masy.

Foremkę włóż na kilka godzin do lodówki. Po wyjęciu z lodówki posyp tiramisu obficie kakao. Podawaj pokrojone na kawałki lub porcje nakładane łyżką.
Komentarze