Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Zastanawiasz się, co przygotować na spotkanie ze znajomymi? Sprawdź nasz przepis na tiramisu bez jajek. Nasączone kawą biszkopy w połączeniu z masą z mascarpone i śmietanką, to uczta dla kubków smakowych.

Składniki

1 opakowanie - biszkoptów języczków
250 ml - kawy rozpuszczalnej (mocnej, niesłodzonej)
500 ml - śmietanki 36% (zimnej)
250 g - mascarpone
1 łyżka - cukru pudru
1 łyżka - amaretto
- kakao (do posypania schłodzonego deseru)

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
543.5 kcal
Tłuszcz
37.1 g
Węglowodany
44.5 g
Błonnik
6.9 g
Białko
1 g
Sól
0.1 g

Opis wykonania

Składniki na tiramisu bez jajek

Śmietankę 36% zmieszaną z mascarpone zacznij ubijać blenderem z różgą, dodaj cukier wanilinowy i cukier puder oraz Amaretto. Ubijaj do momentu powstania sztywnej masy. Biszkopty namacza w zimnej kawie i ułóż pierwszą warstwę pokrywającą dół formy o wymiarach 20 cm x 20 cm.

Mascarpone, cukier i śmietanka w trzech miskach.

Na warstwę biszkoptów ułóż warstwę masy ze śmietanki i mascarpone. Po raz kolejny ułóż warstwę biszkoptów, a następnie masy.

Tiramisu bez jajek

Foremkę włóż na kilka godzin do lodówki. Po wyjęciu z lodówki posyp tiramisu obficie kakao. Podawaj pokrojone na kawałki lub porcje nakładane łyżką.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Ewusia1222
Nie potrzeba jajek, żeby tiramisu było dobre, polecam!
olesia
Doskonałe i ozdoba z owoców sezonowych