Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zdrowa alternatywa dla mocno słodkiego ciasta brownie. Przepis jest w pełni bezglutenowy. Zamiast mąki - kasza jaglana, zamiast cukru daktyle.

Składniki

50 g Kasza jaglana (przed ugotowaniem)
1 szt. jajko
1/4 szklanka kakao
25 ml mleko
0,5 łyżeczka soda
1 łyżka masło
50 g daktyle
6 szt. truskawki

Opis wykonania

Przepis na tortownicę 16 cm.

Daktyle zalać wrzątkiem i moczyć około godzinę. Kaszę jaglaną ugotować.

Daktyle odsączyć i umieścić w misce razem z kaszą i pozostałymi składnikami. Dokładnie rozdrobnić blenderem na gładką masę.

Wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, Piec około 35-40 minut w temp. 180 st. C. Dodatkowo torcik można udekorować owocami, czekoladą lub frużeliną owocową.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych