Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

tort Pavlova

Opis wykonania

Tort bezowy ze śmietaną i świeżymi owocami :)

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i narysować na nim koło średnicy 25 cm. Białka ubijamy z solą na najwyższych obrotach. Gdy piana będzie sztywna, delikatnie i powoli dodajemy cukier puder po jednej łyżce. Miksujemy ok 7 minut. Nie ma możliwości przebić piany z białek także możne je długo miksować. Na końcu dodajemy mąkę i ocet. Należy miksować do momentu aż pana będzie gęsta i szklista. Pianę należy natychmiast przełożyć na papier do pieczenia i włożyć do piekarnika nagrzanego 120 stopni. Po 30 minutach trzeba zmniejszyć temperaturę do 100 stopni i suszyć bezę przez 4-5 godzin. Bezę można również podać po 2 lub 3 dniach. Będzie wtedy równie smaczna. Śmietankę 36% mocno schłodzoną w lodówce ubić mikserem, przełożyć na krążek bezowy. Na wierzch ułożyć owoce udekorować miętą