Tortilla z buraczkami
6 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Tortilla z buraczkami
Tortilla z buraczkami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Buraczki i ser pokroić w kostkę. Dodać pestki z dyni, czosnek przeciśnięty przez praskę, olej i ocet balsamiczny. Wszystko wymieszać. Na tortillę nałożyć garść mixu sałat (w zasadzie sałata dowolna, wg uznania) i kilka łyżek sałatki z buraczków. Zawinąć i podpiec na patelni grillowej przez chwilę do momentu pojawienia się charakterystycznych "pasków" z patelni (obciążając pokrywką). Można również zjeść na zimno, "na wynos", np. w pracy czy na pikniku. Dobre z jogurtem naturalnym czy sosem czosnkowym. Dla szybkiego efektu można kupić buraczki gotowane (np. na parze - takie znalazłam na targowisku i takie kupuję). Wtedy danie jest naprawdę FAST :-)
Komentarze