Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

50 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kluczem do sukcesu są świeże jajka i konfitura truskawkowa.

Składniki

6 szt. Tost pszenny
3 szt. Jajko
1 szczypta Sól
1,5 łyżka Masło klarowne
1 kg Truskawki
Ok. 1,5 szklanka Cukier
2 łyżka Sok z cytryny

Opis wykonania

Przygotowanie konfitury: Usuwamy przypułki z truskawek i dokładnie płuczemy wodą. Kroimy na mniejsze części. Wsypujemy do niezbyt dużego garnka, wstawiając na mały ogień pod przykrywką, często mieszając. Dodajemy cukier, można zmniejszyć ilość do 1 szklanki w zależności od upodobań smakowych. Mięszamy i gotujemy do rozpuszczenia cukru. Dodajemy sok z cytryny i odstawiamy z ognia do wystudzenia. Przygotowanie tostów: W patelni na małym ogniu stawiamy masło klarowne. W tym czasie ucieramy jajka ze szczyptą soli na lekko puszystą masę i dodajemy do tej masy tosty, smażymy do zrumienienia na każdej stronie. Ozdabiamy konfiturą i gotowe! SMACZNEGO! :)

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych