Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Tosty w zupełnie nowej odsłonie. Chrupiące, nadziane wołowiną !

Składniki

50 g płatki owsiane
2 szt. jajo kurze całe
1 szczypta sól himalajska
1 szczypta pieprz czarny
1/2 szt. cebula

Opis wykonania

1. Płatki łączymy z jajkami i dodajemy ulubione przyprawy. Masę zostawiamy na ok 5 minut. 2. W tym czasie siekamy drobno cebulę i mieszamy z tatarem. Doprawiamy wedle gustu. 3. Masę z jajek i płatków wykładamy do nagrzanego tostera. UWAGA: opiekamy dłużej niż zwykłe tosty! 4. Kiedy tosty są upieczone, kroimy je ma pół i wypełniamy tatarem połączonym z cebulką. Dodajemy ulubione warzywa. Wykładamy na talerzyk i polewamy ketchupem, bądź innym ulubionym sosem. Smacznego :)
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych