Tosty nadziane tatarem
2 porcje
15 min
Łatwe
Tosty w zupełnie nowej odsłonie. Chrupiące, nadziane wołowiną !
Składniki
50 g płatki owsiane
2 szt. jajo kurze całe
1 szczypta sól himalajska
1 szczypta pieprz czarny
1/2 szt. cebula
Tosty nadziane tatarem
Tosty nadziane tatarem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Płatki łączymy z jajkami i dodajemy ulubione przyprawy. Masę zostawiamy na ok 5 minut.
2. W tym czasie siekamy drobno cebulę i mieszamy z tatarem. Doprawiamy wedle gustu.
3. Masę z jajek i płatków wykładamy do nagrzanego tostera. UWAGA: opiekamy dłużej niż zwykłe tosty!
4. Kiedy tosty są upieczone, kroimy je ma pół i wypełniamy tatarem połączonym z cebulką. Dodajemy ulubione warzywa.
Wykładamy na talerzyk i polewamy ketchupem, bądź innym ulubionym sosem.
Smacznego :)
Komentarze