Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Tosty

Tosty

Jak zrobić tosty? To bardzo proste! Tosty z szynką i serem, mozzarellą i rukolą albo po francusku – to tylko kilka z możliwości, jakie daje nam pieczywo zapiekane w...

Czytaj więcej
Tosty
Filtry
Poziom trudności Strzałka w dół
Czas przygotowania Strzałka w dół
Dieta Strzałka w dół
Autor przepisu Strzałka w dół
Sortuj: Od najnowszych Strzałka w dół

 

Jak zrobić tosty? To bardzo proste!

Tosty z szynką i serem, mozzarellą i rukolą albo po francusku – to tylko kilka z możliwości, jakie daje nam pieczywo zapiekane w tosterze (chociaż można też zrobić tosty z patelni!). To niebywale uniwersalny posiłek, smakują w zasadzie każdemu, a sposobów ich podania jest bez liku. Z czego zrobić tosty? Po prostu weź dwie kromki pieczywa, najlepiej przeznaczonego właśnie do robienia tostów, pomiędzy nie włóż dowolne składniki, zapiecz i gotowe!

Tosty z patelni czy może ciekawy przepis na tosty z awokado?

W Akademii Smaku rozumiemy, że zbyt wiele możliwości może przyprawić o zawrót głowy. Dlatego wybraliśmy nasze najlepsze przepisy na to, z czego zrobić tosty. Najprościej przygotować tosty z szynką i serem albo samym serem – na przykład mozzarellą. Gdy już to opanujesz, koniecznie przygotuj francuskie tosty na słodko. Są to tosty z patelni, ponieważ oblane jajeczną masą w tosterze mogą się nie udać. Pozostając w tym temacie – polecamy ten rodzaj tostów także na wytrawnie, z pieczarkami.

Jeśli wolisz bardziej skomplikowane przepisy i nietuzinkowe połączenia, to przepisy na tosty z awokado albo jarmużem i białym serem powinny przypaść Ci do gustu. A na koniec pamiętaj, że tosty nie tylko mogą też tworzyć smakowity dodatek – na przykład do zupy pomidorowej.