Trufle marchewkowe z bakaliami
4 porcje
60 min
Łatwe
Zdrowe trufle zrobiłam bo moja córeczka nie chciała jeść marchewki ale w takiej postaci jej smakowała.
Składniki
50 g marchewka
50 g migdały
2 łyżka siemię lniane
30 g orzechy włoskie
50 g daktyle
1 łyżka rodzynki
1 łyżeczka przyprawa do piernika
pół łyżeczka cynamon
sól
3 łyżka wiórki kokosowe
Trufle marchewkowe z bakaliami
Trufle marchewkowe z bakaliami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Migdały, siemię lniane i orzechy wrzucić do blendera i zmielić.
Daktyle zalać ciepłą wodą i zostawić na ok. 10 minut. Odlać wodę.
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Mąkę orzechową, przyprawy, daktyle i marchewkę zblendować na klejącą masę. Dodać rodzynki.
Z powstałej masy uformować trufle, obtoczyć w wiórkach kokosowych i pokruszonym wafelku. Odstawić do lodówki żeby stężały i zajadać.
Komentarze