Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Tuńczyk/amarantus/teryiaki

Tuńczyk/amarantus/teryiaki
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Tuńczyk z mini-popcornem z amarantusa z sosem teriyaki i kiełkami.

Składniki

300 g Tuńczyk
100 g Amarantus
3 łyżka Oliwa
3 garść Kiełki
150 ml Sos teriyaki
2 szczypta Sól morska

Opis wykonania

1. Tuńczyka kroimy na steki i marynujemy w teriyaki przez 30 minut. 2. Na bardzo rozgrzanej patelni prażymy amarantus. Należy wysypać go na patelnię, przykryć i energicznie poruszać patelnią przez parę chwil, aż wszystkie ziarna amarantusa zamienią się w mini popcorn. Na koniec dodajemy sól i łyżkę oliwy. 3. Tuńczyka smażymy na 2 łyżkach oliwy po około 1,5-2 minut z każdej strony tak, aby zostawić w środku pasek surowej ryby. Doprawiamy solą morską. 4. Tuńczyka podajemy na amarantusie, razem z sosem teriyaki i kiełkami. GOTOWE !!! :)

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych