Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Tuńczyk/amarantus/teryiaki

Opis wykonania

Tuńczyk z mini-popcornem z amarantusa z sosem teriyaki i kiełkami.

1. Tuńczyka kroimy na steki i marynujemy w teriyaki przez 30 minut. 2. Na bardzo rozgrzanej patelni prażymy amarantus. Należy wysypać go na patelnię, przykryć i energicznie poruszać patelnią przez parę chwil, aż wszystkie ziarna amarantusa zamienią się w mini popcorn. Na koniec dodajemy sól i łyżkę oliwy. 3. Tuńczyka smażymy na 2 łyżkach oliwy po około 1,5-2 minut z każdej strony tak, aby zostawić w środku pasek surowej ryby. Doprawiamy solą morską. 4. Tuńczyka podajemy na amarantusie, razem z sosem teriyaki i kiełkami. GOTOWE !!! :)

Bosch do kuchni