Waniliowa jaglanka z bananem i marakują
3 porcje
30 min
Łatwe
Delikatna, waniliowa jaglanka świetnie komponuje się z kwaśną, wyrazistą marakują i bananem.
Danie sprawdzi się na śniadanie czy podwieczorek.
Składniki
1/2 szklanka kasza jaglana
500 ml chude mleko
1 łyżeczka erytrytol
1/2 szt. laska wanilii
1 łyżeczka masło
1 szt. banan
2 szt. marakuja
Waniliowa jaglanka z bananem i marakują
Waniliowa jaglanka z bananem i marakują
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kaszę jaglaną opłukać kilkakrotnie zmieniając wodę aż będzie klarowna.
Wsypać do garnka, dodać mleko, cukier, masło, miąższ z połowy laski wanilii i samą laskę. Mleko zagotować, przykryć pokrywką, zmniejszyć ogień do minimum i gotować pod przykryciem przez około 20 minut do miękkości.
Kaszę przełożyć do miseczek. Serwować z plasterkami banana i pulpą z marakui.
Komentarze