Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Chrupiący spód z pokruszonych ciasteczek, mus z mango, truskawek i jagód a na samej górze porcja świeżych, sezonowych owoców.

Składniki

150 g kruchych ciasteczek
300 g truskawek
150 g jagód
dojrzałe mango
do dekoracji: ulubione świeże owoce sezonowe (maliny, jagody, truskawki, porzeczki) i listki świeżej mięty

Opis wykonania

Herbatniki rozkrusz w placach lub przy pomocy blendera na mniejsze kawałki. Pokruszone ciasteczka wsyp do szklanek i ubij dokładnie np. przy pomocy małej literatki lub łyżki. Przygotuj mus mango – owoc obierz, usuń pestkę i zmiksuj na gładką masę. Mus przełóż do szklanek. Truskawki oczyść z szypułek, dokładnie opłucz i zmiksuj przy pomocy blendera, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.
Zmiksowane truskawki wlej na warstwę mango. Ostatnią warstwę stanowią zmiksowane jagody. Deser podawaj schłodzony i udekorowany ulubionymi owocami i listkami świeżej mięty.

TIP

Przygotowanie tego deseru będzie SUPER-szybkie, jeżeli poszczególne składniki dodasz do blendera w podanej kolejności. Dzięki temu nie musisz za każdym razem myć pojemnika, a poprzedni składnik nie zmieni koloru i konsystencji następnej warstwy deseru.

 

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych