Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Wegański dip z pomidorów

Wegański dip z pomidorów

Opis wykonania

Średnie
dla 4 osób

Dip z pomidorów, orzechów włoskich, słodkiej papryki i nasion słonecznika.

Nasiona słonecznika namocz w wodzie przez 4-6 godzin, a następnie odsącz. Umyj pomidory i usuń szypułki. Zostaw jednego pomidora do późniejszego użycia. Pozostałe składniki zmiksuj na gładką masę blenderem. W pozostawionym pomidorze usuń gniazdo nasienne i grubo pokrój. Wymieszaj z przygotowaną wcześniej pastą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Akademia Smaku
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz Tomasza Jakubiaka

Jak przed ugotowaniem rozpoznać, że mule są świeże?

 Jak przed ugotowaniem rozpoznać, że mule są świeże?