Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Awokado jest cudowną podstawą do wegańskiego, pełnego smaków i aromatów tatara.

Składniki

1 szt. - awokado dojrzałego
1 szt. - czerwonej cebuli
1 szt. - ogórka gruntowego lub 0,5 szt. szklarniowego
0,5 szt. - papryczki chili
- sok z limonki lub połowy cytryny
1 łyżka - oliwy z oliwek
1 łyżka - kolendry posiekanej
- sól i pieprz do smaku

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
184.5 kcal
Tłuszcz
15.9 g
Węglowodany
7.3 g
Błonnik
2.2 g
Białko
3.3 g
Sól
3 g

Opis wykonania

Krok 1

Czerwoną cebulę posiekaj bardzo drobno. Wyciśnij sok z cytryny lub limonki.

Awokado pokrój w większą kostkę.

Krok 2

Ogórka obierz, usuń miąższ ze środka, pokrój na drobną kostkę, chilli drobno posiekaj.

Całość przełóż do miski, dodaj oliwę, kolendrę, sól do smaku i dobrze wymieszaj.

Krok 3

Na talerzu ułóż obręcz. Najpierw ułóż tatara z awokado, wierzch udekoruj listkami kolendry.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych