Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Wegańskie śledzie – boczniaki w oleju z warzywami

Wegańskie śledzie – boczniaki w oleju z warzywami
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

59 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Jeśli zastanawiacie się, czy boczniaki mogą zastąpić tradycyjne śledzie na świątecznym lub imprezowym stole, warto sprawdzić ten przepis.

Składniki

500 g boczniaków
1 żółta papryka
1 czerwona papryka
3 łyżki kaparów
1 czerwona cebula
100 -120 ml oliwy, oleju lnianego lub rzepakowego
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
5 ziaren pieprzu
3 ziarna ziela angielskiego
2 łyki oliwy
sól do smaku

Opis wykonania

Boczniki porwij na mniejsze części, polej oliwą, lekko posól i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut (nie powinny być bardzo spieczone)

Papryki pokrój w mniejsze kawałki, cebulę w piórka.

W misce wymieszaj paprykę, cebulę, kapary, upieczone boczniaki, przyprawy oraz oliwę.

Porada

Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu. 

Bosh Logo
Bosh

Całość dobrze wymieszaj. Przełóż do słoika lub miseczki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych