Wegańskie śledzie – boczniaki w oleju z warzywami

4 porcje
59 min
Łatwe
Składniki
Wegańskie śledzie – boczniaki w oleju z warzywami
Wegańskie śledzie – boczniaki w oleju z warzywami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Boczniki porwij na mniejsze części, polej oliwą, lekko posól i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut (nie powinny być bardzo spieczone)

Papryki pokrój w mniejsze kawałki, cebulę w piórka.
W misce wymieszaj paprykę, cebulę, kapary, upieczone boczniaki, przyprawy oraz oliwę.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.


Całość dobrze wymieszaj. Przełóż do słoika lub miseczki.
Komentarze