Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Wegańskie śledzie – boczniaki w oleju z warzywami

Wegańskie śledzie – boczniaki w oleju z warzywami
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

59 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Jeśli zastanawiacie się, czy boczniaki mogą zastąpić tradycyjne śledzie na świątecznym lub imprezowym stole, warto sprawdzić ten przepis.

Składniki

500 g - boczniaków
1 szt. - papryki żółtej
1 szt. - papryki czerwonej
3 łyżki - kaparów
1 szt. - czerwonej cebuli
100-120 ml - oliwy z oliwek lub oleju lnianego czy rzepakowego
2 łyżki - natki pietruszki posiekanej
5 ziaren - pieprzu
3 ziarna - ziela angielskiego
2 łyżki - oliwy
- sól do smaku

Opis wykonania

Krok 1

Boczniki porwij na mniejsze części, polej oliwą, lekko posól i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut (nie powinny być bardzo spieczone)

Krok 2

Papryki pokrój w mniejsze kawałki, cebulę w piórka.

W misce wymieszaj paprykę, cebulę, kapary, upieczone boczniaki, przyprawy oraz oliwę.

Porada

Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu. 



Bosh Logo
Bosh
Krok 3

Całość dobrze wymieszaj. Przełóż do słoika lub miseczki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych