Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Wegańskie śledzie – boczniaki w oleju z warzywami

Opis wykonania

Jeśli zastanawiacie się, czy boczniaki mogą zastąpić tradycyjne śledzie na świątecznym lub imprezowym stole, warto sprawdzić ten przepis.

Wegańskie śledzie – boczniaki w oleju z warzywami - krok 1

Boczniki porwij na mniejsze części, polej oliwą, lekko posól i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut (nie powinny być bardzo spieczone)

Wegańskie śledzie – boczniaki w oleju z warzywami - krok 2

Papryki pokrój w mniejsze kawałki, cebulę w piórka.

W misce wymieszaj paprykę, cebulę, kapary, upieczone boczniaki, przyprawy oraz oliwę.

Wegańskie śledzie – boczniaki w oleju z warzywami - krok 3

Całość dobrze wymieszaj. Przełóż do słoika lub miseczki.