Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Wegetariańskie kotlety z pulpy buraczanej

Opis wykonania

Kuchenny recykling z wykorzystaniem pulpy po soku z buraka. Wegetariańskie kotlety to zdrowa opcja do wege burgerow, obiadu czy lunchboxu.

KOTLETY Z PULPY BURACZANEJ (W ZALEŻNOŚCI ILE ZOSTANIE PO SOKU TU PRZEPIS NA OK 2 SZKLANKI) SÓL, PIEPRZ OPCJONALNIE SOK Z CYTRYNY DLA ZAOSTRZENIA SMAKU NATKA PIETRUSZKI 1. Siemię namoczyć w miseczce z ok 8 łyżkami wrzątku 2. Do pulpy buraczanej dodajemy słonecznik zmielony na mąkę oraz olej 3. Dodajemy „glutek” z siemienia lnianego (lub jajko), mieszamy 4. Dodajemy posiekaną natkę, sok z cytryny, sól, pieprz i mieszamy 5. Z masy formujemy kotleciki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 6. Pieczemy w 180 stopniach ok 30-40 min