Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Wołowina w sosie mango z czarną soczewicą

Wołowina w sosie mango z czarną soczewicą
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wołowina z mango jest po prostu obłędna.

Składniki

300 g wołowina
1 szt. szalotka
1 szt. papryka czerwona + kilka pasków do dekoracji
1 szt. papryka żółta
1 szt. mango
2 łyżka garam masala
200 ml przecier mango
100 g czarna soczewica
2 szczypta pieprz czarny
2 łyżka masło

Opis wykonania

Wołowinę kroimy na cienkie paski, mocno przyprawiamy i odstawiamy na całą noc do lodówki. Na patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy szalotkę, następnie dodajemy wołowinę, a po 5 minutach dodajemy, paprykę pociętą w paski oraz mango pocięte w kostkę. Przykrywamy patelnię i zmniejszamy ogień. Gdy minie około 10 minut i patelni wytworzy się sok dodajemy przecier z mango. Doprawiamy do smaku pieprzem. Całość dusimy przez 5 minut. Soczewicę gotujemy na miękko, bez dodatku soli. Odsączamy i podajemy z sosem, dekorujemy kawałkami papryki.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych