Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wykwintne babeczki z pieczarkami i suszonym pomidorem.

Składniki

szynka szwardzwaldzka
jajka
6 szt. pomidory suszone
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
2 łyżeczka zioła prowansalskie
200 g pieczarki smażone

Opis wykonania

Plastry szynki szwarcwaldzkiej przekroić wzdłuż na dwie części i wyłożyć ścianki foremek. Na spód ułożyć suszonego pomidora i około 2 łyżki smażonych pieczarek. Jajka roztrzepujemy, dodajemy przyprawy (sól, pieprz, zioła). Wlewamy do foremek do 3/4 wysokości. Całość posypujemy tartym serem. Pieczemy ok 10-15 min w temp 180 stopni C
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych