Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Owsiane chrupiące wafle w formie kanapki wypełnionej podpieczonym wędzonym tofu wraz z soczystą pomarańczą i delikatną słodyczą masła orzechowego

Składniki

1/2 szklanka mąka owsiana
woda
1 szczypta czosnek niedźwiedzi
1 szczypta czarnuszka
1/2 łyżeczka proszek do pieczenia
1 garść sałata/szpinak
1/2 szt. wędzone tofu
1 szt. pomarańcza
1 łyżka masło orzechowe

Opis wykonania

Do mąki dolać tyle wody aby powstała lekko gęsta masa. Dodać proszek do pieczenia, czarnuszkę i czosnek niedźwiedzi. Upiec gofry. W tym czasie pokroić na plastry wędzone tofu i podpiec na suchej patelnie (bądź z odrobiną oleju kokosowego). Na jedną taflę gofra położyć sałatę/szpinak, tofu, plastry pomarańczy, następnie polać masłem orzechowym i obłożyć znów sałatą/szpinakiem, na końcu przykryć drugą taflą gofra. Podawać ciepłe.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych