Wytrawna gofrowa kanapka
1 porcje
30 min
Łatwe
Owsiane chrupiące wafle w formie kanapki wypełnionej podpieczonym wędzonym tofu wraz z soczystą pomarańczą i delikatną słodyczą masła orzechowego
Składniki
1/2 szklanka mąka owsiana
woda
1 szczypta czosnek niedźwiedzi
1 szczypta czarnuszka
1/2 łyżeczka proszek do pieczenia
1 garść sałata/szpinak
1/2 szt. wędzone tofu
1 szt. pomarańcza
1 łyżka masło orzechowe
Wytrawna gofrowa kanapka
Wytrawna gofrowa kanapka
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Do mąki dolać tyle wody aby powstała lekko gęsta masa. Dodać proszek do pieczenia, czarnuszkę i czosnek niedźwiedzi. Upiec gofry. W tym czasie pokroić na plastry wędzone tofu i podpiec na suchej patelnie (bądź z odrobiną oleju kokosowego). Na jedną taflę gofra położyć sałatę/szpinak, tofu, plastry pomarańczy, następnie polać masłem orzechowym i obłożyć znów sałatą/szpinakiem, na końcu przykryć drugą taflą gofra. Podawać ciepłe.
Komentarze