Zalewa do śledzi

6 porcji
30 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 2)
Składniki
Zalewa do śledzi
Zalewa do śledzi
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Śledzie warto posmarować cytryną i odstawić na 2 godziny, aby ości zmiękły.
Umyj i osusz śledzie, pokrój je na kawałki. Dodaj pokrojoną cebulę, oprósz pieprzem, dodaj ziele angielskie.
Porada
Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.

Olej i ocet połącz ze sobą, dodaj odrobinę cukru i wszystko zagotuj w garnku, przez około 10 minut. Następnie ostudź.
Do ostudzonej zalewy dodaj śledzie i przełóż do słoików. Wstaw całość do lodówki.
Komentarze