Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zalewa do śledzi, czy to marynowanych, czy w oleju, solonych albo w occie, stanowi podstawę, by nadać smaku i delikatności tej wyjątkowej rybie. Warto mieć choć jeden słoik w lodówce, gdyż może stanowić smaczną przekąskę na wieczór albo na szybki poczęstunek dla niespodziewanych gości.

Składniki

6 filetów śledziowych (najlepiej matiasów)
2 cebule
½ szklanki oleju
2/3 szklanki octu
3 łyżki cukru
Pieprz
Kilka ziaren ziela angielskiego

Opis wykonania

Śledzie warto posmarować cytryną i odstawić na 2 godziny, aby ości zmiękły.

Umyj i osusz śledzie, pokrój je na kawałki. Dodaj pokrojoną cebulę, oprósz pieprzem, dodaj ziele angielskie.

Porada

Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.

Bosh Logo
Bosh

Olej i ocet połącz ze sobą, dodaj odrobinę cukru i wszystko zagotuj w garnku, przez około 10 minut. Następnie ostudź.

Do ostudzonej zalewy dodaj śledzie i przełóż do słoików. Wstaw całość do lodówki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych