Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wyśmienita przekąska imprezowa lub przystawka przed daniem głównym.

Składniki

1 szt. bakłażan
10 g orzechy włoskie
czosnek
1 łyżka natka pietruszki
1/4 szt. papryczka chili
2 łyżka oliwa z oliwek
2 łyżka ocet winny
1 szczypta szafran nitki
sól

Opis wykonania

Bakłażan kroimy wzdłuż w cienkie plastry. Oprószamy solą, odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Orzechy, papryczkę, natkę pietruszki i czosnek miksujemy blenderem. Dodajemy szczyptę szafranu, ocet winny i doprawiamy solą. Plastry bakłażan smażymy z obu stron na oliwie aż się zrumienią. Studzimy. Smarujemy pastą plastry bakłażana i zawijamy w rulon. Podajemy posypane ziarnkami granatu
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Ewusia1222
Roladki dobre, ale wolę bakłażana zapiekanego z serem :)