Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zdrowa rybka w pomidorach jest taka delikatna w smaku.

Składniki

4 szt. filety z ryby/dorsz,mintaj ,panga/
4-5 szt. pomidory czerwone duże
1 łyżeczka czosnek garnulowany
0,5 łyżeczka oregano suszone
0,5 łyżeczka tymianek suszony
3 łyżka oliwa z oliwek
3 łyżka bułka tarta
3-4 łyżka ser typu parmezan starty
3 łyżka sok z cytryny
1 szczypta pieprz czarny mielony

Opis wykonania

Pomidory umyć i pokroić w dość dużą kostkę do miski.Dodać czosnek,oliwę ,zioła i doprawić do smaku solą i pieprzem.Wyłożyć to do naczynia żaroodpornego i podpiec w piekarniku 10 minut w temp,180 stopni. W jednej misce wymieszać starty parmezan z bułka tartą solą i pieprzem.Do drugiej wycisnąć sok z cytryny i połączyć go z oliwą. Oczyszczone filety rybne panierować najpierw w soku oliwy i cytryny a potem mieszance bułki z serem.Ułożyć je na podpieczonych pomidorach skropić dodatkowo oliwą i piec w nagrzanym piekarniku na 180 stopni przez 15 minut.Podawać ciepłe.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych