Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

5 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Jak to mówią "przez żołądek do serca". Takie placuszki idealnie sprawdzą się jako "lekki" deser czy romantyczne śniadanie. Mega puchate i mięciutkie.

Składniki

50 g Mąka kukurydziana
1 szt. Jajko wielkość L
100 g Gęsty jogurt nauralny
0,5 łyżeczka Soda
3 łyżka Erytrytol

Opis wykonania

Białko ubić na sztywno i następnie dodać żółtko. Zmiksować. Dodać pozostałe składniki i wymieszać już łyżką. Placuszki smażyć na rozgrzanym tłuszczu (u mnie olej kokosowy). Moje serduszka powstały w wyniku zastosowania "foremki" w kształcie serca przeznaczonej do smażenia na patelni :). Podawać z ulubionymi dodatkami. Jeżeli nie macie foremki,ciasto wykładać za pomocą łyżki na patelnię i formować placki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Dariaa509
Smak dzieciństwa.
bsylvia
Bardzo dobre i proste do zrobienia - polecam!