Zielone kanapki
4 porcje
15 min
Łatwe
Pyszna, szybka przekąska z pieczywa chrupkiego i pastą z awokado: ostro, tłusto, ale zdrowo...
Składniki
1 szt. awokado
1/2 szt. limonka
1 szt. czerwona cebula
1 szt. ząbek czosnku
1/2 szt. pomidor
1 szt. papryczka chilli
Zielone kanapki
Zielone kanapki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Obrać cebulę i czosnek, pokroić w ćwiartki. Awokado przekroić na pół, wydrążyć miąższ. Cebulę i czosnek zblendować, dodać awokado, posiekane pomidory, papryczkę chilli i sok z limonki. Posolić i popieprzyć. Całość ponownie wymieszać w blenderze, ok. 40 sekund. Schłodzić, a następnie posmarować powstałą salsą chlebek chrupki. Powstałej pasty starczy nam dla kilku osób:) Podawać z koktajlem z mleka, banana i masła orzechowego! ZDROWEGO SMACZNEGO!
Komentarze