Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna, szybka przekąska z pieczywa chrupkiego i pastą z awokado: ostro, tłusto, ale zdrowo...

Składniki

1 szt. awokado
1/2 szt. limonka
1 szt. czerwona cebula
1 szt. ząbek czosnku
1/2 szt. pomidor
1 szt. papryczka chilli

Opis wykonania

Obrać cebulę i czosnek, pokroić w ćwiartki. Awokado przekroić na pół, wydrążyć miąższ. Cebulę i czosnek zblendować, dodać awokado, posiekane pomidory, papryczkę chilli i sok z limonki. Posolić i popieprzyć. Całość ponownie wymieszać w blenderze, ok. 40 sekund. Schłodzić, a następnie posmarować powstałą salsą chlebek chrupki. Powstałej pasty starczy nam dla kilku osób:) Podawać z koktajlem z mleka, banana i masła orzechowego! ZDROWEGO SMACZNEGO!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych