Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zielony vinegret z rukolą

Zielony vinegret z rukolą

Opis wykonania

10 min
Łatwe
dla 4 osób

Doskonały sos do sałatek, drobiu i ryb.

Dobrze dobrany i skomponowany sos podkreśli smak dania oraz jego wygląd.



Opis przygotowania:



  1. Rukolę z oliwą zmiksuj przy pomocy blendera.

  2. Do rukolowego pesto dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Na koniec dopraw do smaku pieprzem i solą.

TIP



  • Jeśli nie lubisz musztardy z ziarnami gorczycy, dodaj do sosu zwykłą musztardę i łyżeczkę ziaren gorczycy.

  • Do sosu możesz dodać łyżeczkę oregano

Akademia Smaku
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz Tomasza Lacha

Jak sprawić, by pieczony w domu chleb miał chrupiącą skórkę?

 Jak sprawić, by pieczony w domu chleb miał chrupiącą skórkę?