Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Doskonały sos do sałatek, drobiu i ryb.

Składniki

50 g rukoli
4 łyżki oliwy
2 łyżki musztardy z ziarnami gorczycy
1 łyżka miodu
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka soku z cytryny
Sól i pieprz do smaku

Opis wykonania

Dobrze dobrany i skomponowany sos podkreśli smak dania oraz jego wygląd.

Opis przygotowania:

  1. Rukolę z oliwą zmiksuj przy pomocy blendera.
  2. Do rukolowego pesto dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Na koniec dopraw do smaku pieprzem i solą.

TIP

  • Jeśli nie lubisz musztardy z ziarnami gorczycy, dodaj do sosu zwykłą musztardę i łyżeczkę ziaren gorczycy.
  • Do sosu możesz dodać łyżeczkę oregano
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych