Ziemniaki z grilla z sosem ranczerskim
![Ziemniaki z grilla z sosem ranczerskim](https://akademiasmaku.pl/storage/7245/conversions/ziemniaki-z-grilla-z-sosem-ranczerskim-4413-single.webp)
4 porcje
25 min
Łatwe
Składniki
Ziemniaki z grilla z sosem ranczerskim
Ziemniaki z grilla z sosem ranczerskim
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8331/conversions/knAm0YUBJoDLal-thumb.webp)
Przygotuj sos ranczerski: do pojemnika blendera wrzuć zioła, ząbki czosnku i zmiksuj. Dodaj maślankę, jogurt i majonez. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Odstaw.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8332/conversions/X5IbYBf9z39XNV-thumb.webp)
Ziemniaki dokładnie wyszoruj (nie obieraj ich ze skórki) i obgotuj w osolonej wodzie. Odcedź.
Porada
Krojenie i siekanie to czasochłonne czynności. Możesz wykonać je szybciej przy pomocy uniwersalnego rozdrabniacza do blendera ręcznego marki Bosch.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8333/conversions/YUuf7NPUrIHtiR-thumb.webp)
Obierz czosnek, przeciśnij przez praskę, wymieszaj z oliwą, ziołami i pieprzem. W oliwie obtocz dokładnie ziemniaki, tak aby pokryły się ziołami.
Rozgrzej grill. Ułóż ziemniaki i piecz przez kilka minut. Przewróć na drugą stronę. Podawaj z sosem ranczerskim.
Komentarze