Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna alternatywa dla makaronu do zupy lub też ciekawy element naleśnikowej wyżerki. Proste w przygotowaniu, ciekawie się prezentują na talerzu!

Składniki

2 szklanka mąka pszenna
1 szklanka mleko
1 szklanka woda
2 szt. jajka
1 łyżka olej
1 szczypta sól
1 łyżeczka posiekany szczypiorek
1 łyżeczka posiekana natka pietruszki
1 łyżeczka posiekany koperek

Opis wykonania

Wszystkie składniki energicznie mieszamy w misce rózgą. Na patelni rozgrzewamy olej, wlewamy porcje ciasta, rozprowadzamy kręcąc patelnią i smażymy z obu stron na rumiano. Podajemy jako dodatek do zupy, pomidorowej lub rosołu, wówczas rolujemy naleśnik i kroimy w cienkie ślimaczki. Pysznie smakują odsmażone z nadzieniem z sera feta i siekanych pomidorów.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych