Ziołowe naleśniki
4 porcje
Średnie
Pyszna alternatywa dla makaronu do zupy lub też ciekawy element naleśnikowej wyżerki. Proste w przygotowaniu, ciekawie się prezentują na talerzu!
Składniki
2 szklanka mąka pszenna
1 szklanka mleko
1 szklanka woda
2 szt. jajka
1 łyżka olej
1 szczypta sól
1 łyżeczka posiekany szczypiorek
1 łyżeczka posiekana natka pietruszki
1 łyżeczka posiekany koperek
Ziołowe naleśniki
Ziołowe naleśniki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wszystkie składniki energicznie mieszamy w misce rózgą.
Na patelni rozgrzewamy olej, wlewamy porcje ciasta, rozprowadzamy kręcąc patelnią i smażymy z obu stron na rumiano.
Podajemy jako dodatek do zupy, pomidorowej lub rosołu, wówczas rolujemy naleśnik i kroimy w cienkie ślimaczki.
Pysznie smakują odsmażone z nadzieniem z sera feta i siekanych pomidorów.
Komentarze