Zupa krem z pasternaku
 
                                            4 porcje
30 min
Średnie
2 (Liczba ocen: 2)
                    Bardzo kremowa zupa przesycona smakiem i aromatem pasternaku, tak niedocenianego warzywa. Jego smak jest nieopisany. Idealnie słodko-wytrawny.
                
                Składniki
                                                  1  kg  -  pasternaku   
                                        
                                    
                                                                                                            
                                                  1  szt.  -  cebuli   
                                        
                                    
                                                                                                            
                                                  700  ml  -  mleka   
                                        
                                    
                                                                                                            
                                                  500  ml  -  wody   
                                        
                                    
                                                                                                            
                                                  1  łyżka  -  mąki pszennej   
                                        
                                    
                                                                                                            
                                                  1  łyżeczka  -  soli   
                                        
                                    
                                                                                                            
                                                  1  łyżka  -  masła   
                                        
                                    
                                                                                                            
                                                  1  łyżeczka  -  pieprzu czarnego   
                                        
                                    
                                                            Zupa krem z pasternaku
Zupa krem z pasternaku
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
 
                        Pasternak i cebulę obierz i pokrój na małe kawałki.
 
                        Usmaż na oliwie z dodatkiem masła na złoto. Posyp mąką, wymieszaj, przesmaż. Przełóż do garnka. Wlej wodę, chwilę podgotuj. Dodaj mleko i przyprawy. Zmiksuj.
Porada
Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.
 
                         
                                    -thumb.webp) 
                             
                             
                 
                 
     
     
     
                     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze