Zupa krem z pasternaku
4 porcje
30 min
Średnie
2 (Ilość ocen: 2)
Bardzo kremowa zupa przesycona smakiem i aromatem pasternaku, tak niedocenianego warzywa. Jego smak jest nieopisany. Idealnie słodko-wytrawny.
Składniki
1 kg - pasternaku
1 szt. - cebuli
700 ml - mleka
500 ml - wody
1 łyżka - mąki pszennej
1 łyżeczka - soli
1 łyżka - masła
1 łyżeczka - pieprzu czarnego
Zupa krem z pasternaku
Zupa krem z pasternaku
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pasternak i cebulę obierz i pokrój na małe kawałki.
Usmaż na oliwie z dodatkiem masła na złoto. Posyp mąką, wymieszaj, przesmaż. Przełóż do garnka. Wlej wodę, chwilę podgotuj. Dodaj mleko i przyprawy. Zmiksuj.
Porada
Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.
Komentarze