Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

2 (Ilość ocen: 2)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bardzo kremowa zupa przesycona smakiem i aromatem pasternaku, tak niedocenianego warzywa. Jego smak jest nieopisany. Idealnie słodko-wytrawny.

Składniki

1 kg - pasternaku
1 szt. - cebuli
700 ml - mleka
500 ml - wody
1 łyżka - mąki pszennej
1 łyżeczka - soli
1 łyżka - masła
1 łyżeczka - pieprzu czarnego

Opis wykonania

1

Pasternak i cebulę obierz i pokrój na małe kawałki.

2

Usmaż na oliwie z dodatkiem masła na złoto. Posyp mąką, wymieszaj, przesmaż. Przełóż do garnka. Wlej wodę, chwilę podgotuj. Dodaj mleko i przyprawy. Zmiksuj.

Porada

Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.



Bosh Logo
Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 2, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych