Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupy kremy to gęste i aromatyczne posiłki. Bardzo zdrowa i lekkostrawna zupka.

Składniki

5 szt. korzeń pietruszki
2 szt. jabłka
1 szt. cebula
0,5 szklanka mleko
5 dkg masło
2,5 szklanka bulion drobiowy
1 szczypta gałka muszkatałowa
2 szt. liście laurowe
1 szczypta pieprz biały
1 szczypta sól

Opis wykonania

Korzenie pietruszki obieram,myję i kroję w kostkę.Cebulę czyszczę kroję i kroje w kostkę.Jabłka obieram ,usuwam nasiona i kroję na małe części.W garnku stapiam masło. wkładam pokrojone warzywa i jabłka.Dolewam bulion drobiowy i dodaję liście laurowe.Gotuję 20 minut na małym ogniu będą miękkie :pietruszka.cebula,jabłko,pietruszka.Wlewam mleko i doprawiam do smaku solą i pieprzem.Zagotowuję ponownie i miksuję na gładką masę. Rozlewam do kokilek i posypuję mieloną gałką muszkatołową.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych