Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Japońska zupa miso na wywarze dashi z makaronym gryczanym soba.

Składniki

200 g Pasta miso
1,5 l Bulion dashi
400 g Makaron soba
12 szt. Grzyby mun
4 garść Sezam
2 szt. Pak choi

Opis wykonania

1. Pastę miso rozpuścić w bulionie dashi. Dodać grzyby mun. Gotować przez 30 minut. 2. Makaron soba ugotować we wrzącej wodzie przez około 3-4 minuty od wypłynięcia makaronu na powierzchnię. 3. Pak choi pokroić w drobną kostkę 4. Sezam uprażyć na patelni na lekko złocisty kolor. 5. Zupę podać na gorąco razem z makaronem soba. Wierzch posypać kapustą pak choi oraz prażonym sezamem. GOTOWE! SMACZNEGO!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych