Zupa MISO z makaronem gryczanym soba
4 porcje
60 min
Średnie
Japońska zupa miso na wywarze dashi z makaronym gryczanym soba.
Składniki
200 g Pasta miso
1,5 l Bulion dashi
400 g Makaron soba
12 szt. Grzyby mun
4 garść Sezam
2 szt. Pak choi
Zupa MISO z makaronem gryczanym soba
Zupa MISO z makaronem gryczanym soba
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Pastę miso rozpuścić w bulionie dashi. Dodać grzyby mun. Gotować przez 30 minut. 2. Makaron soba ugotować we wrzącej wodzie przez około 3-4 minuty od wypłynięcia makaronu na powierzchnię. 3. Pak choi pokroić w drobną kostkę 4. Sezam uprażyć na patelni na lekko złocisty kolor. 5. Zupę podać na gorąco razem z makaronem soba. Wierzch posypać kapustą pak choi oraz prażonym sezamem. GOTOWE! SMACZNEGO!
Komentarze