Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupa ta jest wspaniałą alternatywą dla "zwykłej" pomidorowej, którą gotuje każda z nas. Jest delikatna, lekka i łatwa w wykonaniu. Polskie zupy potrzebują odrobinę wariacji, by odmienić tradycyjny obiad.

Składniki

1 l wywar drobiowo-warzywny
1 szt. krojone pomidory puszka
1 szklanka mleko
1 łyżka mąka
300 g ser feta
3 szt. czosnek ząbki
1 szczypta Sól i pieprz
1 łyżeczka bazylia suszona
zioła prowansalskie
50 g drobny makaron
2 łyżka koncentrat pomidorowy
2 łyżka natka pietruszki2

Opis wykonania

1. Pomidory miksujemy z koncentratem pomidorowym i czosnkiem w malakserze. Dodajemy do gorącego bulionu i zagotowujemy.

2. 200 g sera feta miksujemy z mąką i mlekiem.

3 Mieszamy z zupą i ponownie zagotowujemy doprawiamy przyprawami do smaku( przy doprawianiu próbujemy, gdyż feta jest słona i łatwo przesadzić z solą).

4. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku. Porcję makaronu zalewamy zupą i posypujemy pozostałą fetą pokrojona w kostkę oraz drobno pokrojoną natką pietruszki. SMACZNEGO!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych