Zupa solferino
8 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 3)
Składniki
Wartości odżywcze
Zupa solferino
Zupa solferino
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
W dużym garnku na płycie grzewczej rozgrzej masło na średnim ogniu, dodaj cebulę, chwilę przesmaż. Dodaj pokrojone ziemniaki i smaż je przez kilka minut, aż lekko się zarumienią. Następnie dodaj zielony groszek i smaż przez kolejne kilka minut.
Wlej rosół do garnka i doprowadź do wrzenia. Dodaj passatę pomidorową, wymieszaj, gotuj na małym ogniu przez około 15-20 minut, aż warzywa będą miękkie.
Porada
Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.
Przed podaniem, posyp zupę tartą mozzarellą, możesz też ją posypać natką pietruszki.
Komentarze