Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Zupa ze ślimaków

Zupa ze ślimaków
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ślimaki to czyste białko bez ości i kości. W najstarszej POLSKIEJ książce kucharskiej z 1682 roku,... jest więcej przepisów na ślimaki niż wieprzowinę

Składniki

40-50 sztuk ślimaków w muszlach obgotowane w solance •1 cebula pokrojona w plasterki •3 duże pomidory •kilka ząbków posiekanego czosnku •oliwa z oliwek •skórka z pomarańczy •szklanka białego wina •sól, pieprz •koper zielony •kromka chleba, łyżka masła, 1

Opis wykonania

1. Do rondelka dodaj cebulę, czosnek, oliwę z oliwek, skórkę pomarańczy, pomidory, koper. Gotuj 1 godzinę. 2. Dodaj białe wino, gotuj jeszcze przez 20 minut. Podawaj posypaną koprem i kromką chlebem, usmażoną na maśle z czosnkiem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych