Zupy z makaronem
Zupa to wspaniały pomysł na pierwsze danie niedzielnego obiadu. Tradycyjny rosół, pomidorowa lub pieczarkowa z makaronem są nie tylko pysznymi, ale i sycącymi potrawami, które mogą zachwycić nawet najbardziej...
Czytaj więcej
Zupa to wspaniały pomysł na pierwsze danie niedzielnego obiadu. Tradycyjny rosół, pomidorowa lub pieczarkowa z makaronem są nie tylko pysznymi, ale i sycącymi potrawami, które mogą zachwycić nawet najbardziej wybredne podniebienia. Jeśli chcesz zaserwować swoim gościom zupę, dzięki której poczują smak dzieciństwa, to konieczny do tego będzie makaron domowej roboty.
Jak zrobić pyszny makaron do zupy?
Jeśli zadajesz sobie pytanie, jaki makaron będzie odpowiedni do zupy, to tutaj znajdziesz na nie odpowiedź. Dobry makaron powinien być prosty w przygotowaniu i stworzony z naturalnych składników. Do wyrobienia domowego makaronu wystarczą mąka pszenna, jajka i szklanka wody. Po pierwsze, należy wsypać mąkę do miski i wbić jajka. Następnie mieszając masę łyżką, stopniowo dolewaj wodę, aby wyrobić zwarte ciasto. Tak przygotowane ciasto należy podzielić na dwie części i przełożyć na stolnicę posypaną mąką, a potem cienko rozwałkować. Kolejnym krokiem jest pozostawienie ciasta na dłuższą chwilę, aby wyschło. Na koniec trzeba pokroić je na małe paski i gotowe!